Відбувся V Міжнародний конкурс “Арт-Домінанта”

У V Міжнародному конкурсі виконавців на народних інструментах «Арт-Домінанта-2017», який проходив у м. Харкові з 5 по 9 квітня, взяли участь 337 солістів та 65 ансамблів різних інструментальних складів з 19-ти областей України, а також виконавці з Білорусі, Литви, Молдови, Польщі та Франції.

У 2017 році, вперше в Україні, на музичних змаганнях подібного напрямку було введено номінацію «Канклес» (національний литовський струнно-щипковий інструмент), адже у Конкурсі взяли участь одразу п’ять виконавиць з Литви: дві учениці 10-ти річної музичної школи імені Б. Дваріонаса та три студентки, які представляли вищий навчальний заклад м. Вільнюса – Литовську академію музики та театру, а володарями Гран-Прі «Арт-Домінанта-2017» стали викладачі Запорізької дитячої музичної школи №1 –  ансамбль народних інструментів «Misevych-Band»  у складі: Місєвич О., Алейніков Д., Прокоф’єв Є. Музикант Г., Бойченко Ю.

У рамках проведення «Арт-Домінанта-2017» у новій залі Харківської обласної філармонії відбувся унікальний концерт «Віртуози Європи» за участю виконавців на народних інструментах з Литви, Франції, Білорусі та України, а також презентація баянної музики Єжи Мадравскі – члена журі, композитора, професора, директора Інституту музичної освіти Університету імені Яна Кохановського (м. Кельце, Польща). 

Фото Арт-Домінанта-2017
Відео Концерт “Віртуози Європи” 
Відео Арт-Домінанта-2017

————♪————

————♪————

————♪————

————♪————