Інформаційний лист-2020

Шановні друзі! У зв’язку з впровадженням загальнонаціонального карантину VIII Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах «Арт-Домінанта» відбудеться з 22 по 30 червня 2020 р. у дистанційному режимі.

Інформаційні ресурси конкурсу:  сайтFacebook • Instagram • YouTube

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ:

  • До 10 червня 2020 р. – прийом заявок та відеоматеріалів.
  • 22-24 червня 2020 р. – конкурсні прослуховування: усі відеозаписи учасників буде сформовано в плейлисти по номінаціях, вікових категоріях та опубліковано на YouTube каналі Art Dominanta. Розклад тут.
  • 25 червня 2020 р. – результати конкурсу буде опубліковано на інформаційних ресурсах конкурсу: сайтFacebook
  • За результатами конкурсу лауреати І премій в усіх номінаціях і вікових категоріях потраплять до «Супер-Фіналу», де буде визначено володарів грошових премій: володаря «Гран-Прі», «Приза глядацьких симпатій» та ще трьох премій, які наберуть найбільшу кількість балів від членів журі.
  • 30 червня 2020 р. – результати «Супер-Фіналу» з оцінками членів журі буде опубліковано на інформаційних ресурсах конкурсу: сайтFacebook
  • 05-15 липня 2020 р. – Дипломи будуть надіслані на електронну пошту учасників.

Увага! Для того, щоб отримувати оперативну інформацію, щодо проведення конкурсу, ми рекомендуємо усім учасникам або їх представникам підписатись на YouTube канал Art Dominanta, на якому будуть опубліковані відеозаписи усіх конкурсантів.

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ “СУПЕР-ФІНАЛУ”:

  • Призовий фонд «Супер-Фіналу» складає 10.000 гривень.
  • За результатами конкурсу лауреати І премій в усіх номінаціях і вікових категоріях потраплять до «Супер-Фіналу», де буде визначено володарів грошових премій: володаря «Гран-Прі», «Приза глядацьких симпатій» та ще трьох премій, які наберуть найбільшу кількість балів від членів журі.
  • 25 червня 2020 р. на YouTube каналі Art Dominanta буде сформовано у відкритому доступі плейлист «Супер-Фінал», у який буде включено лише один твір з конкурсної програми лауреатів І премій, який визначать самі учасники та/або їх викладачі/керівники. Тобто, якщо, наприклад, до «Супер-Фіналу» потраплять 15 учасників, то й до плейлиста буде включено 15 відеозаписів, після оцінювання яких може бути визначено володаря «Гран-Прі», «Приза глядацьких симпатій» та ще трьох премій, які наберуть найбільшу кількість балів від членів журі.
  • Конкурсні відеозаписи у «Супер-Фіналі» буде оцінювати весь склад журі конкурсу (більше 20 членів журі) за 25-бальною системою. Два найвищих і два найнижчих бали не зараховуватимуться, а середній бал буде розраховано з решти балів.
  • Володарем «Гран-Прі» стане учасник (соліст/ансамбль), який отримає не менше 24 балів.
  • Володаря «Приза глядацьких симпатій» буде визначено серед відеозаписів учасників «Супер-Фіналу» за кількістю лайків на платформі YouTube з моменту завантаження відео (22-24 червня 2020 р.) до 12:00 / 30 червня 2020 р.
  • Результати «Супер-Фіналу» з оцінками членів журі буде опубліковано 30 червня 2020 р. на інформаційних ресурсах конкурсу: сайтFacebook

ПОРЯДОК ТА УМОВИ ПОДАННЯ ЗАЯВОК ТА ВІДЕОЗАПИСУ КОНКУРСНОЇ ПРОГРАМИ:

  • Учасникам, які ще НЕ реєструвались, для участі у Конкурсі необхідно до 10 червня подати на сайті конкурсу http://artdominanta.com онлайн-заявку (меню – Подати заявку). та одразу після цього відправити на електронну пошту info@artdominanta.com відеозапис конкурсної програми (або посилання на відео, яке можна завантажити з Гугл Диску або іншого хмарного сховища).
  • Учасникам, які раніше ВЖЕ зареєструвалися (подали онлайн-заявку та отримали відповідь), необхідно до 10 червня надіслати на електронну пошту info@artdominanta.com тільки відеозапис конкурсної програми (або посилання на відео, яке можна завантажити з Гугл Диску або іншого хмарного сховища).
  • При надсиланні відеозапису на електронну пошту info@artdominanta.com, у темі листа необхідно обов’язково вказати прізвище/ім’я конкурсанта (назву ансамблю), номінацію, категорію (приклад для солістів: Іваненко І., акордеон, 1 к.; приклад для ансамблів: Ансамбль «Експромт», «Інстр. ансамблі», 4 к.). У тілі листа необхідно написати: прізвище/ім’я конкурсанта (назву ансамблю), номінацію, категорію, ім’я/прізвище композитора, назва твору.
    Приклад для солістів:
    Іваненко Іван, акордеон, 1 к.
    Й. С. Бах – Прелюдія
    В. Фоменко – Тарантела
    Приклад для ансамблів:
    Ансамбль «Експромт», «Інстр. ансамблі», 4 к.
    М. Скорик – Мелодія
    А. П’яццолла – Танго

Увага! У зв’язку зі зміною термінів проведення конкурсу, вік учасників визначається на момент початку конкурсу – 22 червня 2020 р. Тому, прохання до учасників, що вже зареєструвались (подали заявку та отримали відповідь), у листі, в якому буде надіслано відеозапис конкурсної програми, повідомити Оргкомітет про зміну вікової категорії, якщо така відбулась.
Приклад:
Увага! Зміна категорії
Іваненко Іван, акордеон, 2 кат.
Й. С. Бах – Прелюдія
В. Фоменко – Тарантела

ВИМОГИ ДО ВІДЕОЗАПИСУ КОНКУРСНОЇ ПРОГРАМИ:

  • Якісний аматорський або професійний відеозапис має бути без монтажу та спецефектів та здійснений на одну статичну (нерухому) відеокамеру або смартфон. На відеозаписі повинно бути чітко видно: інструмент, руки та обличчя виконавця.
  • Кожен твір записується окремим файлом. Кожен відеофайл (або посилання на відеофайл) обов’язково повинен бути підписаний: прізвище/ім’я конкурсанта (назва ансамблю), номінація, категорія, прізвище композитора, назва твору. Приклад для солістів: Іваненко І., акордеон, 1 к., Бах – Прелюдія. Приклад для ансамблів: Ансамбль «Експромт», Інстр. анс., 4 к., П’яццолла – Танго.
  • Солісти VII-ої категорії повинні надіслати відеозапис конкурсної програми одразу двох турів. Переможців в VII-ій категорії буде визначено за сумою балів набраних у двох турах.

Увага! Прохання надсилати відеоматеріали, які раніше не публікувалися на платформі YouTube.

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ЗАХОДІВ З ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ:
Заходи з підвищення кваліфікації – майстер-класи з гри на народних інструментах за участю членів журі конкурсу відбудуться у дистанційному режимі. У зв’язку з цим необхідно:

  • Учасникам, які ВЖЕ зареєструвались, підписатись на YouTube канал Art Dominanta, на якому будуть опубліковані відеозаписи майстер-класів (орієнтовно: кінець червня);
  • Учасникам, які ще НЕ реєструвались, до 10 червня подати на сайті конкурсу http://artdominanta.com онлайн-заявку  (меню – Подати заявку).  та підписатись на YouTube канал Art Dominanta, на якому будуть опубліковані відеозаписи майстер-класів (орієнтовно: кінець червня);
  • 05-15 липня 2020 р. – Сертифікати будуть надіслані на електронну пошту учасників.

Будь ласка, стежте за новинами на сайті.