FAQ

На цій сторінці Ви можете знайти відповіді на запитання стосовно організації та проведення “Арт-Домінанта-2020”, які надходять від майбутніх конкурсантів. Якщо у Вас виникли запитання, будь ласка, надсилайте їх на електронну адресу info@artdominanta.com

Чи можу я, випускниця університету, брати участь у Конкурсі в номінації солістів? Якщо так, то в якій віковій категорії?
– У Конкурсі можуть брати участь особи, які навчаються (учні, студенти, аспіранти, асистенти-стажисти) або працюють за фахом (викладач, концертмейстер). Якщо Ви закінчили університет і працюєте за фахом у будь-якому навчальному закладі (ДШМ, ДШМ, ССМШІ, Палац культури, училище, академія, університет), Ви можете брати участь у номінації солістів у IV категорії – викладачі навчальних закладів культури і мистецтв.

У яких навчальних закладах відбуватимуться конкурсні прослуховування?
–  Конкурсні прослуховування VIІІ-го Міжнародного конкурсу виконавців на народних інструментах «Арт-Домінанта-2019» відбуватимуться на базі кількох мистецьких навчальних закладів Харкова. Детальний розклад конкурсних прослуховувань, у тому числі, час, місце проведення (адреса, як і чим дістатися), порядок виступів конкурсантів (солістів/ансамблів/оркестрів) по кожній номінації та віковій категорії, буде опубліковано на сайті після завершення терміну подачі заявок та не пізніше ніж за три тижні до початку Конкурсу. Нагадуємо, що заяки на участь у Конкурсі приймаються до 1 лютого 2020 року включно. Слідкуйте за новинами!

Номінації «Акордеон» і «Баян» – це одна номінація чи дві окремі номінації?
– Номінації «Акордеон» та «Баян» – це дві окремі номінації, однак журі має право (але не зобов’язане) їх об’єднати у випадку, якщо в одній з цих номінацій у певній віковій категорії менше трьох учасників.

Викладачі яких навчальних закладів можуть брати участь у Конкурсі?
– Викладачі шкіл естетичного виховання (ДМШ, ДШМ, ССШМІ, Палаців культури тощо), а також викладачі вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації можуть брати участь у номінаціях солістів (ІV категорія – викладачі навчальних закладів культури і мистецтв), у номінаціях ансамблів (ІI категорія – викладачі навчальних закладів культури і мистецтв та ІІІ категорія (змішана) – учні та викладачі, студенти та викладачі тощо), а також у номінаціях оркестрів у якості ілюстраторів або концертмейстерів.

Чи можна перенести виступ соліста або ансамблю на інший конкурсний день?
– Перенесення конкурсного виступу учасника (соліста/ансамблю/оркестру) можливе у виключних випадках після узгодження з Оргкомітетом у межах конкурсного дня. Перенесення конкурсного виступу учасника (соліста/ансамблю/оркестру) на інший конкурсний день — заборонено.